vorige song

Song titles

volgende song

Sweet Caroline

02

Where it began, I can't begin to knowing
But then I know it's growing strong

Was in the spring
Then spring became a summer
Who'd have believed you'd come along

Hands, touching hands
Reaching out, touching me, touching you

Sweet Caroline
Good times never seemed so good
I've been inclined
To believe they never would
But now I

Look at the night and it don't seem so lonely
We fill it up with only two

And when I hurt
Hurting runs off my shoulders
How can I hurt when holding you

Warm, touching warm
Reaching out, touching me, touching you

Sweet Caroline
Good times never seemed so good
I've been inclined
To believe they never would
Oh Lord no

Instrumentaal

Sweet Caroline
Good times never seemed so good
Sweet Caroline
I believe they never could.

Sweet Caroline
Good times never seemed so good.
Sweet Caroline Neil Diamond
Neil Leslie Diamond (New York, 24 januari 1941) is een Amerikaanse zanger en liedjesschrijver. Zijn bekendste hit is 'Sweet Caroline' uit 1969. Daarnaast acteerde hij in een film, 'The Jazz Singer' uit 1980, die hem de hit 'Love on the Rocks' opleverde. 
Diamond begon in 1958, met nummers als 'Blue Destiny' en 'A Million Miles Away', waarover hij zei: "The first song I ever wrote on a piano. I played all the instruments on this demo... because I worked cheap". 

Hij werd vooral populair in de jaren zeventig. Hij schreef daarbij niet alleen voor zichzelf, maar ook bijvoorbeeld voor 'The Monkees' ('A little bit me, a little bit you'). Zijn livealbum 'Hot August Night' (1972) vormde de definitieve doorbraak en werd overal bijzonder goed verkocht, zeker in Australië. Na deze plaat volgden de soundtrack 'Jonathan Livingstone Seagull' en 'Serenade'.

Het album 'Beautiful Noise' uit 1976 werd geproduceerd door Robbie Robertson van 'The Band'. Ook andere bandleden speelden op het album. In de film van het afscheidsconcert van 'The Band', 'The Last Waltz', zong Diamond 'Dry Your Eyes' van het album. Na het livealbum 'Love at the Greek' werkte Diamond enkele jaren met de producer Bob Gaudio, die een discogetint geluid meegaf aan Diamonds albums uit de tweede helft van de jaren zeventig als 'I'm Glad You're Here With Me Tonight', 'You Don't Bring Me Flowers', '"September Morn' en 'The Jazz Singer'.

De plaatverkoop stagneerde een beetje in de jaren tachtig, al werden zijn concerten nog steeds goed bezocht. Veel nummers, vooral die uit zijn begintijd ('Red Red Wine', 'Girl', 'You'll Be a Woman Soon' en 'I'm a Believer'), werden door anderen gezongen en ook voor films (waaronder 'Pulp Fiction' en 'Shrek') gebruikt.

In 1980 speelde Diamond de hoofdrol in de film 'The Jazz Singer' van Richard Fleischer. In deze film vertolkt hij de rol van de zoon van een joodse cantor die zijn droom om popster te worden nastreeft.

In 1998 brachten Neil Diamond en Elmer Bernstein The Movie Album: 'As Time Goes By' uit. Het album kwam in de Billboard 200 chart op de 31ste plaats.

Zijn drie cd's 'Three Chord Opera', '12 Songs' en 'Home before dark' werden, wellicht door het producerswerk van Rick Rubin (laatste twee albums) en door weer zelfgeschreven teksten en muziek, een succes. 

Op 24 en 25 mei 2008 trad Diamond op in 'Ahoy' Rotterdam en op 29 mei 2008 kwam hij voor de eerste keer naar België; Diamond trad toen op in het Sportpaleis in Antwerpen. Eind oktober 2008 verscheen een boek over Neil Diamond: 'He is ... I say', geschreven door David Wild. Hij heeft meer dan 130 miljoen albums verkocht als singer-songwriter en daarnaast miljoenen als uitsluitend songwriter.

Op 14 mei 2008 kwam zijn album 'Home Before Dark' op de eerste plaats binnen in de Billboard Top 200, het was zijn eerste Amerikaanse nummer 1-album.

Op 12 januari 2009 begon Diamond met de opnamen van een nieuw album, zijn derde met Rick Rubin. Op 20 augustus van dat jaar verscheen er een dvd en dubbel-cd van zijn wereldtournee van 2008, die door meer dan één miljoen mensen werd bezocht. De dubbele live-cd 'Hot August Night, NYC' kwam binnen op de tweede plaats van de Billboard Top 200.

Op 21 oktober 2014 verscheen het door Don Was geproduceerde studioalbum 'Melody Road'. In 2015 ging Diamond op wereldtournee, in het kader waarvan hij twee avonden in de Amsterdamse 'Ziggo Dome' stond.

Op 23 januari 2018 maakte de zanger bekend dat hij met optreden stopt omdat bij hem de ziekte van Parkinson is geconstateerd. 

vorige song

Song titles

volgende song